Annons

De ska spela Taylor och Burton

Regissören Sam Mendes har sagt sitt och det blir Tuppence Middleton och Johnny Flynn som får gestalta det legendariska filmstjärneparet Elizabeth Taylor och Richard Burton i en teateruppsättning på National Theatre i London.
Teater • Publicerad 22 november 2022
Skådespelarparet Elizabeth Taylor och Richard Burton i ett odaterat foto. Arkivbild.
Skådespelarparet Elizabeth Taylor och Richard Burton i ett odaterat foto. Arkivbild.Foto: AP/TT
Tuppence Middleton vid premiären av "Downton Abbey: En ny era" i april. Nu ska hon porträttera Hollywoodikonen Elizabeth Taylor. Arkivbild.
Tuppence Middleton vid premiären av "Downton Abbey: En ny era" i april. Nu ska hon porträttera Hollywoodikonen Elizabeth Taylor. Arkivbild.Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/TT

Pjäsen "The motive and the cue" ska skildra uppsättningen av "Hamlet" på Broadway i New York 1964 där Burton, nygift med Taylor, spelade den danske prinsen i en produktion regisserad av John Gielgud, skriver Deadline.

På premiärkvällen i april 1964 utbröt kaos utanför Lunt-Fontanne Theatre när poliser omringades av folkmassan som ville få en skymt av Taylor när hon ankom till teatern.

Annons

Den Oscarsbelönade regissören Sam Mendes, som nyligen tilldelades ett hederspris på Stockholms filmfestival, hade sedan länge utsett Johnny Flynn och Mark Gatiss i rollerna som Burton och Gielgud, men saknade någon som kunde porträttera Elizabeth Taylor.

Valet föll till slut på Tuppence Middleton, 35, som just nu kan ses på SVT i brittiska thrillerserien "Bedragen". Hon hade också en roll i filmen "Downton Abbey: En ny era".

– Taylor var den största filmstjärnan i världen 1964 och även Burton och Gielgud var stora stjärnor, säger teaterproducenten Caro Newling, som tillsammans med Sam Mendes började arbeta på projektet under pandeminedstängningen.

"The motive and the cue" – titeln är hämtad från en passage i en monolog i "Hamlet" – får premiär på NT:s Lyttelton Theatre i maj nästa år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons