Annons

Då släpps Soft Cells återkomstalbum

Musik • Publicerad 29 juli 2021
Marc Almond utgör ena halvan av synthpopduon Soft Cell som nästa år släpper sin första skiva på 20 år. Arkivbild.
Marc Almond utgör ena halvan av synthpopduon Soft Cell som nästa år släpper sin första skiva på 20 år. Arkivbild.Foto: Frida Hedberg/TT

I april i år kom beskedet att synthpopduon Soft Cell återförenats för att spela in sitt första album på 20 år. Nu står det klart att den tolv låtar långa skivan får titeln "*Happiness not included" och att den släpps våren 2022, skriver Pitchfork.

Soft Cell, bestående av Marc Almond och Dave Ball, bildades i Leeds 1979. Tre år senare kom genombrottet med Gloria Jones-covern "Tainted love", som har blivit en modern klassiker med över 345 miljoner spelningar på Spotify.

Annons

2018 återförenades Soft Cell för en konsert på 02-arenan i London. Spelningen lanserades som duons sista, men i stället för att gå skilda vägar bestämde de sig alltså för att återvända till studion.

I ett pressmeddelande beskriver sångaren Marc Almond den kommande skivan som en granskning av samhällets baksidor.

"Men på albumet finns också en tro på att det finns en utopi, om vi kan skala av lagren och förstå vad som verkligen betyder något", fortsätter han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons