Annons

Då kommer Sofia Helins "Drottningarna"

Tv • Publicerad 11 augusti 2020
Sofia Helin leder den dramatiserade dokumentärserien "Drottningarna". Pressbild.
Sofia Helin leder den dramatiserade dokumentärserien "Drottningarna". Pressbild.Foto: TV4

Den dramatiserade dokumentärserien "Drottningarna" har nu fått ett premiärdatum. Serien, med "Bron"-stjärnan Sofia Helin som programledare, kommer till TV4 och C More den 17 september.

De olika svenska drottningarna gestaltas av skådespelare och tillsammans med experter ska Helin guida tittarna genom historien.

Annons

"Historia är fascinerande. Genom den förstår vi bättre oss själva och den tid vi lever i. Det är ju alltid makthavarna som sätter tonen och det är där dom mest avgörande och dramatiska händelserna äger rum. Mitt i händelsernas centrum har drottningarna befunnit sig och ändå är så mycket av deras dramatiska liv okänt. Nu är det på tiden att vi lär känna dem bättre", säger Sofia Helin i en kommentar.

Drottningarna som avhandlas i de åtta avsnitten är Karin Månsdotter, Kristina, Hedvig Eleonora av Holstein-Gottorp, Lovisa Ulrika av Preussen, Fredrika av Baden, Desideria, Lovisa av Nederländerna och Victoria av Baden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons