Kultur

Charlotte Perrelli: "Jag älskar politik och hade jag fått starta om min karriär så hade jag velat bli politiker"

KALMAR/STOCKHOLM Artikeln publicerades
Foto: Stina Stjernkvist/TT
"Jag har aldrig legat i så hårt med språkträning som inför sommarens Diggilooturné. Mendez har låtar på spanska, Christer Björkman har ett medley på franska och så har jag en låt på italienska", säger Charlotte Perrelli.

Sångerskan Charlotte Perrelli är på väg till Öland med sommarens Diggilooturné. I Nöjets tombolaintervju berättar hon bland annat vad hon dagdrömmer om, hur hon är som vän och om sitt intresse för politik.

1Vilken av dina goda egenskaper missar folk?

– Att jag är ganska lugn och sansad. Jag har stått i rampluset väldigt länge, jag började jobba som artist för tjugo år sedan. Jag var ung när jag började och saker hinner förändras. Jag har fått skinn på näsan och mer erfarenhet men publiken kanske inte alltid hinner se utvecklingen. Folk kan tro att jag är superglad och sprallig och när de träffar mig så är jag inte så längre. Men jag är förstås ganska glad fortfarande men samtidigt mer lugn av mig.

2Vem öskar du att du hade fått träffa?

– Monica Zetterlund och Astrid Lindgren är två personer som jag alltid sett upp till men som jag inte hann träffa. De är inspirationskällor, Monica Zetterlund artistmässigt och Astrid Lindgren för sin entusiasm, lekfullhet, fantasi och förmåga att berätta.

3Vad dagdrömmer du om?

– Det kan variera men jag dagdrömmer ofta om resor. Jag tycker mycket om att resa och det gör mina barn och min man också. Vi vill uppleva mycket i livet och vi planerar ofta in olika resmål. Det är härligt att ha något att se fram emot. Just nu är jag sugen på att åka till Maldiverna eller till Afrika, där jag varit tidigare. Det skulle vara fint att gå på safari med familjen.

4Vem är den bästa människan du känner?

– Människor som man väljer själv står alltid högt på listan så jag får säga min man. Jag har lyckats bra med valet av livspartner och det är jag glad över.

5Röstar du?

– Ja det gör jag men jag berättar inte på vilket part. Andra ska inte bli påverkade i sitt val. Men jag älskar politik och hade jag fått starta om min karriär så hade jag velat bli politiker. Men nu har jag valt underhållningsbranschen och då tycker inte jag att det är rätt att propagera för något visst parti. Men det är definitivt viktigt att rösta och bidra med sin åsikt.

6Vilken är den finaste komplimang du fått?

– Det måste vara någon som varit relaterad till mina barn. Det slår alltid högt när någon säger att man är en bra mamma.

7Vilken svensk idrottsstjärna beundrar du mest?

– Just nu är Andreas Granqvist i fotbollslandslaget en sådan man ser upp till. Han har hållit ihop truppen extremt bra och är en bra ledare. Så det får bli en liten hyllning till honom.

8Vad tycker du om insekter?

– Jag är ju från landet så jag är ganska cool och besväras inte av dem.

9Vem skulle spela huvudrollen i filmen om dig?

– Det skulle jag behöva lite mer research för att svara på. Det skulle vara någon som kan sjunga och som är lik mig.

10Hur är du att ha som vän?

– Jag är pålitlig och ställer upp till 100 procent. Men jag har många barn och ett tidskrävande arbete så jag är inte så flexibel. Men man kan räkna med mig dygnet runt om det skiter sig.

Med på tåget i årets Diggiloo som kommer till Borgholm den 12 juli är Mendez, Marika Carlsson, Christer Björkman, Ida Redig, Mariette, Tommy Nilsson, Ola Salo, David Lindgren, Kampferdrops och Charlotte Perrelli.
Med på tåget i årets Diggiloo som kommer till Borgholm den 12 juli är Mendez, Marika Carlsson, Christer Björkman, Ida Redig, Mariette, Tommy Nilsson, Ola Salo, David Lindgren, Kampferdrops och Charlotte Perrelli.

FAKTA

Charlotte Perrelli

Ålder: 43 år.

Bor: Djursholm, Stockholm.

Gör: Artist och entreprenör.

Aktuellt: Turnerar med Diggiloo som kommer till Borgholms slottsruin nu på torsdag den 12 juli.

Övrigt: Flickan från Småland är titeln på Charlotte Perrellis kommande självbiografi som ska ges ut i november.

Visa mer...