Annons

Charlie Brooker hyllar svenska polisdramat

Charlie Brooker, som ligger bakom den prisade Netflix-serien "Black mirror", hyllar det verklighetsbaserade svenska polisdramat "Jakten på en mördare".
Tv • Publicerad 19 september 2021
Charlie Brooker tar emot en Emmy-statyett för "Black mirror". Arkivbild.
Charlie Brooker tar emot en Emmy-statyett för "Black mirror". Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Den geniförklarade britten nämner SVT-dramat i en intervju med The Guardian när han ombeds att rekommendera en tv-serie som han gillar.

– Just nu tittar jag på en serie med det tråkigaste namnet någonsin. Den heter "The hunt for a killer". Det är en budgettitel, som Sainsburys havreflingor, säger han till tidningen.

Annons

Serien kom förra året och handlar om mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby 1989 och de poliser som enträget utredde fallet och till slut löste det.

– Det är en "scandi-noir"-grej, men bygger på ett riktigt fall och jag väldigt fascinerad av att det är det mest snustorra som jag någonsin sett. Enormt sparsamt skriven, nedtonad, underspelad, säger Brooker och fortsätter:

– Alla scener är någon som säger: "Vi fick ett telefonsamtal, det är budgetnedskärning så jag måste fylla i papper innan vi kan förhöra den där misstänkte." "Okej." Det är hela scenen. Eftersom den inte gör något av det jag förväntar mig så sugs jag verkligen in.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons