GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brittisk koreograf död - blev 35 år

Den brittiske koreografen Liam Scarlett har avlidit, 35 år gammal, enligt uppgifter från hans familj.
Den brittiske dansaren och koreografen Liam Scarlett är död. Arkivbild.
Den brittiske dansaren och koreografen Liam Scarlett är död. Arkivbild.
Foto: Lynne Sladky

Beskedet, som återges i brittiska och danska medier, kommer efter att Det Kongelige Teater i Köpenhamn meddelat att man ställer in Scarletts kommande uppsättning av "Frankenstein".

I det pressmeddelande som skickades ut i fredags meddelade teaterledningen att man blivit uppmärksammad på "oacceptabelt uppförande" från Liam Scarletts sida under en provtjänstgöring 2018 och 2019. Teaterledningen hade varit i kontakt med flera medarbetare och därefter tagit beslutet att ställa in uppsättningen, uppger danska TV2.

"Kränkande uppförande är oacceptabelt för Det Kongelige Teater, också från gästande konstnärer", sade teaterchefen Kasper Holten i pressmeddelandet.

Liam Scarlett kom till British Royal Ballet som dansare 2006 och övergick så småningom till att vara koreograf. Bland annat arbetade han med balettens nya uppsättning av "Svansjön". 2019 blev han dock avstängd efter anklagelser om sexuella överträdelser på baletten och på Royal Ballet School, uppger The Guardian. Den fristående utredning som gjordes friade honom dock från misstankarna men Liam Scarlett valde ändå i fjol att lämna baletten, enligt BBC.

The Guardian beskriver honom som tongivande i både brittisk och internationell balett det senaste årtiondet.

Läs mer