Annons

Britter uppmanas ställa ut i hemmen

Konst • Publicerad 28 januari 2021
Den brittiske konstnären Antony Gormley ska hjälpa britterna att förlösa sin kreativitet – och bli lite gladare i lockdown. Arkivbild.
Den brittiske konstnären Antony Gormley ska hjälpa britterna att förlösa sin kreativitet – och bli lite gladare i lockdown. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

När man inte får gå på konstutställning, vad gör man då? Ställer ut konst hemma, så klart.

I Storbritannien lanseras just nu projektet "The great big art exhibition" som uppmanar britter i lockdown att skapa konstverk och ställa ut dem i sina fönster eller ute i trädgården. Projektet är tänkt att visa upp britternas kreativa sida och samtidigt skapa en känsla av optimism i mörka tider, uppger BBC News.

Annons

Varannan vecka väljer en känd konstnär ett tema som deltagarna får arbeta utifrån. Först ut är den världsberömde skulptören Antony Gormley som har valt djur som sitt tema. Som hjälp på traven har han bland annat lagt ut inspirationsbilder av ett träsnitt av en noshörning gjord av den tyske konstnären Albrecht Dürer och en grottmålning av en känguru i röd ockra.

Efter Gormley följer Sonia Boyce, som representerar Storbritannien på nästa års konstbiennal i Venedig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons