Annons

Brist på Playstation 5 inför lanseringen

Spel • Publicerad 9 oktober 2020
Spelentusiaster köar utanför en butik i Hongkong för att få förboka Playstation|5. I Sverige väntas det råda brist på Sonys nya konsol. Arkivbild.
Spelentusiaster köar utanför en butik i Hongkong för att få förboka Playstation|5. I Sverige väntas det råda brist på Sonys nya konsol. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Alla i Sverige som har förbeställt Sonys kommande spelkonsol Playstation 5 kommer inte att få konsolen före jul. Anledningen är att den förväntade tillgången på maskiner inte motsvarar det stora intresset.

– Vi har inte fått så stor tilldelning från Sony som vi hoppats på, situationen är olycklig, säger Fredrik Lindblad, marknadschef på it-detaljisten Webhallen, till Dagens Nyheter.

Annons

Playstation 5 släpps den 19 november. Även för kunder som har förbokat via exempelvis Mediamarkt är läget sådant att det enbart är de som var tidigt ute med förbokning som är garanterade att få sin konsol i november.

– Det här är ett väldigt efterlängtat släpp, och den som förbokade tidigt kommer att få sin Playstation vid lansering. Men för beställningar lagda vid ett senare tillfälle är leveransdatumet obekräftat, säger Jenny Pedersén, pr- och kommunikationschef på Mediamarkt, till TT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons