Annons

Bokmässa i digital form summeras

Litteratur • Publicerad 27 september 2020
Bilden är från Bokmässan i Göteborg i fjol. I år var det inte möjligt att besöka mässan fysiskt, men det gick att titta på de olika evenemangen som sändes på Bokmässans hemsida.
Bilden är från Bokmässan i Göteborg i fjol. I år var det inte möjligt att besöka mässan fysiskt, men det gick att titta på de olika evenemangen som sändes på Bokmässans hemsida.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bokmässan i Göteborg är slut för i år, och precis som många andra evenemang under coronapandemin hölls mässan digitalt utan fysiska besökare. De som ville kunde ta del av de olika semiarierna kostnadsfritt på Bokmässans hemsida. Totalt 846 personer medverkade i Bokmässans program samt arrangörernas scenprogram.

Frida Edman, som är ansvarig för mässan, är nöjd:

Annons

–  Det har rullat på fantastiskt fint, och vi mottas verkligen av otroligt fin respons från alla våra författare och alla våra samarbetspartners, säger hon.

Bokmässans olika sändningar fick sammanlagt omkring 373 000 visningar, enligt Edman, men mässan vill inte gå ut med hur många unika personer som stod för de olika visningarna.

– Det är inte en siffra som vi redovisar i medierna, säger Edman.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons