GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boken som bjuder på långrandig spänning

Dödligt trött på den koleriske polisen Grens finner Mats Palmquist ändå spänning i Roslunds böcker.
Bokrecension • Publicerad 27 juli 2021
Anders Roslund.
Anders Roslund.
Foto: Mikael Persson
Spänning

Litapåmig

Författare: Anders Roslund

Förlag: Bonnier

I sin nya bok med den märklige kommissarien Ewert Grens i huvudrollen tar Anders Roslund ett steg tillbaka och återknyter till händelserna och personerna i boken ”Box 21” från 2005. Då vet de trogna läsarna att det handlar om människohandel även i ”Litapåmig”.

Som alltid när det gäller Roslund (och den avlidna parhästen Hellström) är det drivet av en ilska, en lidelse, som ibland slår över. Och vem står ut med Ewert Grens? Denna hopplöst omoderna polis, kolerisk, inkompetent och överårig. Han borde ha gått i pension för länge sedan, han är alldeles för mycket en karikatyr. Visserligen har Grens här mjuknat, till och med funnit kärleken. Det gör honom dessutom helt blind. Ja, det är tröttsamt i längden.

Men en sak kan Anders Roslund, han har förmågan att formulera sina berättelser spännande, till och med rafflande. Ända tills Piet Hoffman kliver in i handlingen och med våldsamhet gör slut på den. Spänningen. Då blir det som vanligt.

Mats PalmquistSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.