Annons

"Biomutant" får släppdatum

Spel • Publicerad 27 januari 2021
"Biomutant" var egentligen tänkt att släppas 2019. Nu uppger utgivarna att spelet snart är färdigt och att det släpps i maj. Pressbild.
"Biomutant" var egentligen tänkt att släppas 2019. Nu uppger utgivarna att spelet snart är färdigt och att det släpps i maj. Pressbild.Foto: THQ Nordic/TT

Svenskutvecklade "Biomutant" har fått ett släppdatum. 25 maj i år ska det finnas på de fysiska och digitala spelhyllorna.

"Biomutant" beskrivs som ett rollspel som utspelar sig i en öppen spelvärld, där stridssystemet bygger på en blandning av skjutande, närstrid och mutantförmågor. Spelare ska också kunna skapa sina egna vapen genom att fritt kombinera olika delar.

Bakom utvecklingen står Stockholmsstudion Experiment 101, med veteranen Stefan Ljungqvist vid rodret, som köptes upp av THQ Nordic 2017. Spelet skulle egentligen har släppts redan 2019, och kommer till pc, Playstation 4 och Xbox One.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons