Annons

Besökarna återvänder till museerna

Kultur • Publicerad 3 maj 2023
Nationalmuseum i Stockholm. Arkivbild.
Nationalmuseum i Stockholm. Arkivbild.Foto: Mats Schagerström/TT

De svenska centrala museerna börjar återhämta sig efter pandemin. Enligt ny statistik från Myndigheten för kulturanalys mer än fördubblade de flesta museer sina besöksantal under 2022 jämfört med året innan, även om det är en bit kvar till nivåerna före pandemin.

"Det är tydligt att det har skett en återhämtning. Förra året fanns det mer variation i hur det gick för de centrala museerna. Några återhämtade sig, men några fortsatte att gå bakåt. I år går det uppåt för alla", säger statistikern Erik Vestin i ett pressmeddelande.

I statistiken "Besöksutveckling för de centrala museerna 2022" presenteras nya besökssiffror för de centrala museerna, Forum för levande historia samt de besöksmål som Riksantikvarieämbetet svarar för. Totalt presenteras uppgifter om 32 av Sveriges största museer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons