GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barytonen Helgi Reynisson får fint stipendium

Kultur • Publicerad 18 november 2021
Barytonen Helgi Reynisson har tilldelats Barbro Saléns stiftelses stipendium. Här med Kungliga Operans vd Birgitta Svendén som delade ut stipendiet.
Barytonen Helgi Reynisson har tilldelats Barbro Saléns stiftelses stipendium. Här med Kungliga Operans vd Birgitta Svendén som delade ut stipendiet.
Foto: Markus Gårder

Barytonen Helgi Reynisson har fått Barbro Saléns stiftelses stipendium på 100 000 kronor.

"Med naturligt kärnfull klang i sin barytonröst förenar han det personliga uttrycket med fin känsla för frasering, text och sångarglädje", lyder motiveringen

29-årige Helgi Reynisson är aktuell i Unga på Operans uppsättning av Station Illusion, som för närvarande spelas på Rotundan på Kungliga Operan.

Han har gjort framträdanden på många av de större scenerna i Sverige och innehade under sommaren 2019 huvudrollen i Berlin Opera Academys uppsättning av The Crucible av Robert Ward. Helgi Reynisson har också uppträtt för den svenska kungafamiljen vid flera tillfällen.

Stipendiet delades ut av Kungliga Operans vd Birgitta Svendén vid en ceremoni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.