Annons

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Nöje • Publicerad 11 september 2023
Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild.
Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Drew Barrymores pratshow "The Drew Barrymore show" återvänder till rutan mitt i den pågående strejken i Hollywood. Beslutet väcker en hel del kritik eftersom Barrymore tidigare öppet stöttat de strejkande manusförfattarna och skådespelarna i USA.

"Jag har fattat beslutet att sända showen för första gången sedan strejken startade. Showen bär visserligen mitt namn men det här handlar om mer än bara mig", skriver hon på Instagram.

Annons

Manusförfattarnas fackförbund WGA meddelar att man planerar att demonstrera utan för studion där pratshowen spelas in.

Vissa amerikanska pratshower har kunnat sändas under den pågående strejken eftersom de inte har anställda manusförfattare, men det gäller inte Barrymores program.

Konflikten i Hollywood, där manus- och skådespelarfacken strejkar för bättre villkor, har pågått sedan i våras. Då gick manusförfattarna ut i strejk, och sedan i mitten av juli strejkar även skådespelarna.

"The Drew Barrymore show" sänds på CBS i USA och kan i Sverige strömmas via Pluto TV.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons