GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barnradions "Modigast i världen" vann guld

Radio • Publicerad onsdag 08:30
"Modigast i världen" är skriven av Alexander Karim och Malin Karim och serien har nu prisats på en radiogala i New York. Arkivbild.
"Modigast i världen" är skriven av Alexander Karim och Malin Karim och serien har nu prisats på en radiogala i New York. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sveriges Radios Barnradion har vunnit två guld i New York Festivals Radio Awards. Minoritetsspråksprojektet ”Randiga sagor” vann kategorin children/young adult program och serien ”Modigast i världen” vann kategorin audio books.

Dessutom tilldelades ljuddramat ”Exorcismen i Eksjö” för P3 Serie ett silver i kategorin Best drama special.

"Vi är mycket stolta över priserna, de är ett kvitto på att Sverige fortsätter ligga i framkant när det kommer till barnkultur. 'Randiga sagor' knyter ihop människor och familjer där alla kan lyssna tillsammans oavsett språkliga förkunskaper. Och 'Modigast i världen' är en fantastiskt fin produktion om att hitta sin inre styrka", säger Per Palmqvist, exekutiv producent Barnradion, i ett pressmeddelande.

New York Festivals Radio Awards är ett internationellt pris som uppmärksammar världens bästa radio. Priset har funnits sedan 1957.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.