GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alicia Vikander startar filmutbildning

Film • Publicerad 3 december 2021
Alicia Vikander och Göteborgs filmfestival gör gemensam sak och drar i gång en filmutbildning för skolungdomar i Göteborg. Pressbild.
Alicia Vikander och Göteborgs filmfestival gör gemensam sak och drar i gång en filmutbildning för skolungdomar i Göteborg. Pressbild.Foto: Peter Claesson/Stenastiftelsen

Skådespelaren Alicia Vikander och Göteborgs filmfestival vill ge ungdomar i Göteborg verktyg att uttrycka sig genom filmmediet, och startar därför en filmutbildning.

Alicia Vikander filmlabb, som projektet heter, offentliggjordes under fredagskvällen i samband med att Vikander tog emot årets honorärstipendium av Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur.

Projektet löper initialt över tre år med start i januari 2022. Varje år deltar tre till fyra nya skolor från olika delar av Göteborg i filmlabbet. Mobila filmverkstäder kommer att turnera runt i högstadieskolor i Göteborg, där det pedagogiska arbetet leds av Göteborgs filmfestivals filmpedagoger.

Alicia Vikander har varit med och utformat projektet och kommer själv varje år delta i utvalda workshops med eleverna. 2022 deltar Kannebäcksskolan (Tynnered), Nordhemsskolan (Linnéstaden) och Skälltorpsskolan (Hisings Backa), som är högstadieskolan som Alicia Vikander själv gick på.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.