Annons

Alice in Chains-gitarrist släpper soloalbum

Jerry Cantrell, gitarrist och låtskrivare i det ikoniska rockbandet Alice in Chains, släpper sitt första soloalbum på 18 år, skriver .
Musik • Publicerad 29 juli 2021
Jerry Cantrell släpper sitt första soloalbum på 18 år. Arkivbild.
Jerry Cantrell släpper sitt första soloalbum på 18 år. Arkivbild.Foto: David Richard/AP/TT

Det kommande albumet "Brighten" släpps den 29 oktober, men redan nu har Cantrell släppt musikvideon för den första singeln "Atone".

Den har han gjort tillsammans med basisten Duff McKagan, tidigare Guns N' Roses, och gitarristen Greg Puciato och trummisen Gil Sharone från The Dillinger Escape Plan.

Annons

– Som ett fan av Ennio Morricones musik och Sergio Leones filmer har den lite outlaw-känsla, med en ball psykotisk lantis-prägel, säger Jerry Cantrell till Rolling Stone om musikvideon, som regisserats av Jim Louvau och Tony Aguilera.

– Den har sparkat runt i mitt huvud i typ över 20 år, förföljt mig. Ibland tar det ett tag för en bra idé att hitta sin bästa form. Så var fallet med "Atone".

På det kommande albumet gör Cantrell även en coverversion av Elton Johns låt “Goodbye”.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons