GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Afghansk filmchef till Stockholms filmfestival

Film • Publicerad tisdag 12:02
Den afghanska filmchefen och regissören Sahraa Karimi kommer vara juryordförande på Stockholms filmfestival i år.
Den afghanska filmchefen och regissören Sahraa Karimi kommer vara juryordförande på Stockholms filmfestival i år.
Foto: Stockholms filmfestival

Regissören Sahraa Karimi som är chef för det statligt drivna afghanska filminstitutet kommer till Stockholms internationella filmfestival i år.

Sahraa Karimi har flytt talibanerna i Kabul och planeras nu att delta som juryordförande i festivalens huvudtävling Stockholm XXXII Competition, som blir den 32:a upplagan.

Hon kommer även att delta i ett panelsamtal för att lyfta frågor om kulturarbetare och kvinnor som är starkt hotade.

"Jag är glad att Stockholms internationella filmfestival – med sin långa historia av att stötta regissörer i länder där grundläggande mänskliga rättigheter inte respekteras – gör det här ställningstagandet offentligt och därmed visar sitt stöd i kampen för att inte låta afghanska filmskapare falla i glömska", säger Sahraa Karimi i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.