GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Aerosmiths gitarrist tvivlar på ny turné

Aerosmith har en inbokad Europaturné nästa sommar. Men nu tvivlar bandets gitarrist Brad Whitford på att bandet någonsin kommer att stå på en scen igen, skriver .
Det ikoniska rockbandet Aerosmith flyttade fram sin Europaturné från 2020 till nästa sommar. Arkivbild.
Det ikoniska rockbandet Aerosmith flyttade fram sin Europaturné från 2020 till nästa sommar. Arkivbild.
Foto: Genevieve Ross/AP/TT

Europaturnén flyttades fram till nästa sommar på grund av coronapandemin. Men nu tvivlar Whitford på att den blir av, enligt sajten.

"Det är en önskedröm just nu. Ingenting kommer att hända på länge. Ibland så undrar jag hur mina partners tänker när de tror att det där kommer att hända", säger Brad Whitford i gitarristen Joe Bonamassas intervjuserie "Live from Nerdville".

Han tar också upp att Brexit gjort det svårt att få arbetsvisum, vilket han kallar för "en helt annan mardröm".

"Jag har i nuläget mina tvivel på att Aerosmith någonsin kommer att uppträda igen, eftersom åldern börjar bli en reell faktor", säger han vidare.

Den 73-årige sångaren Steven Tyler är äldst i bandet, men alla medlemmar kommer att vara över 70 år nästa sommar. Bandet har också drabbats av flera hälsoproblem de senaste åren, enligt sajten.

Aerosmith hade också planerat in en stor jubileumskonsert i Fenway Park i hemstaden Boston 2020, för att fira sina 50 år som band. Den konserten har blivit ombokad till den 8 september 2022.

Aerosmith har inga spelningar i Sverige på den planerade Europaturnén nästa sommar.

Läs mer