GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Adnas ”Black Water” är ett album att luta sig mot i höstblåsten

Skivrecension • Publicerad 15 september 2021
Pop

Adna – Black water

Album: Skivbolag: Despotz Records/BOR

”Det har gått så fort förut, men nu har jag tagit min tid”. Ja, fyra år sedan senaste fullängdaren ”Closure” från 2017 är Adna nu tillbaka med den uppföljande ”Black water”. Med samma melankoli och återhållsamhet, men många små svängningar och detaljer som ger stadig botten.

Albumets tio spår tar avstamp i mötet mellan effekter, dova beats, syntmattor, skimrande gitarrer, stämmor och dammigt piano. Allt samlat kring självklara, värdiga melodier. Adnas tillit till det släpande hade kunnat landa baktungt men resulterar istället i ett känsloläge som berör i alla led. Inte minst i den avslutande och drabbande ”This nowhere”.

”Black Water” har varit värt sin väntan och är ett album att luta sig mot i höstblåsten.

Karin GrönroosSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.