Annons

34 miljoner för Amy Winehouses ägodelar

Nöje • Publicerad 8 november 2021
Amy Winehouse. Arkivbild.Foto: Nabor Goulart/AP/TT
Den klänning som Amy Winehouse bar under sin sista konsert har sålts för två miljoner kronor. Arkivbild.Foto: AP/TT

Omkring 800 föremål som har ägts av den avlidna brittiska sångerskan Amy Winehouse har gått under klubban på en auktion i Beverly Hills i Kalifornien i helgen. Totalt inbringade auktionen 34 miljoner kronor, skriver Billboard.

Bland annat såldes Winehouses skor, kläder och smycken. Allra dyrast blev den grönsvarta klänning som hon bar under sin sista konsert i Belgrad i Serbien 2011. Konserten har beskrivits som katastrofal – Winehouse mumlade sig igenom låtarna, lämnade scenen och buades ut av publiken. Efter framträdandet meddelades att den tänkta turnén ställdes in och drygt en månad senare var hon död. Klänningen såldes för 1,6 miljoner kronor.

Annons

Amy Winehouse var 27 år gammal när hon avled i juli 2011 till följd av alkoholförgiftning. Intäkterna från auktionen går till Amy Winehouse Foundation – en stiftelse som stöder unga med missbruksproblem.

Rättad: I en tidigare version angavs fel försäljningssiffra för klänningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons