Kultur o Nöje

Kalmar stadsfest – här är artisterna du inte får missa

Kalmar Artikeln publicerades
The Magnettes har utsetts till Framtidens artist av Sveriges radio P3
Foto:Frida Bäcklund Thuneström
The Magnettes har utsetts till Framtidens artist av Sveriges radio P3

Nöjet tipsar om fem konserter du inte får missa under Kalmar stadsfest.

1. Opera -sing-along med Rickard Söderberg tillsammans med Kalmar Symfoniorkester under ledning av Kajsa Boström, Stortorget, fredag klockan 16. Sångsugna får absolut inte missa den här programpunkten då det bjuds på allsång med den karismatiske operasångaren Rickard Söderberg. Dessutom blir det här Kalmar Symfoniorkesters första framträdande.

2. Hasse Andersson, Stortorget torsdag klockan 19. På 1980-talet var Hasse "Kvinnaböske" Andersson en stjärna med sin country på skånska och monsterhiten Änglahund. 2015 tog karriären fart igen med hiten Guld och gröna skogar och numera är han barnens favorit. Det är svårt att tänka sig en mer passande artist till ett familjeevent som stadsfesten.

    3. Jack Vreeswijk, Larmtorget fredag klockan 20. Jack Vreeswijk kan sin pappas material, han har förhållit sig till det i många år och i någon mån gjort det till sitt. Den folkkäre vissångaren Cornelis Vreeswijk skulle ha fyllt 80 år nu i veckan och i tisdagens avsnitt av SVT:s Allsång på Skansen hedrade Jack sin pappa med en känsligt framförd version av Grimasch om morgonen som hyllades av publiken och i sociala medier. Räkna med en familjär och stämningsfull konsert på Larmtorget.

    4. Ace Wilder, Larmtorget lördag klockan 20. 2014 deltog hon i Melodifestivalen med låten Busy Doin' Nothing, där hon slutade tvåa, endast två poäng efter Sanna Neilsen. Sedan dess har hon släppt två album, deltagit i Melodifestivalen 2016 och 2017, samt varit med på Diggiloo-turnén. Förvänta er en fartfylld konsert.

    5. The Magnettes, Stortorget lördag klockan 21. Det går bra för trion från Pajala nu. Efter turnéer i USA, England och Spanien, släppte de sitt debutalbum tidigare i sommar. I juli utsåg P3 dem till Framtidens artist. De har sedan dess spelats flitigt i radio och turnérat runt i Sverige. Deras konserter är fyllda av skådespeleri och show.