Kultur & Nöje

"Jag ska trolla tillbaka R:et i Kalmar"

KALMAR Artikeln publicerades
Foto:Press

På lördag blir det övernaturlig underhållning i en fullsatt Kalmar teater. Patrik Larsson, alias psychic medium Karsten Torebjer, ska flytta föremål med nästan bara tankekraft och "typ läsa publikens tankar".

Den, inte så trovärdigt, synske dansken har framför allt synts i SVT:s humorprogram Morgonsoffan. Nu är han ute på turné och stannar på lördagen i Kalmar.

– Karsten kommer tvista sönder publikens hjärnor, han ska bevisa att han är ett äkta medium, lovar Patrik Larsson.

Komikern har även synts i program som Extra extra, Kvarteret Skatan, Cirkus Möller och Raw och varit med i produktioner som Statsminister Özz Nûjen, Jättebästisar och Humorgalan. Karaktären Karsten Torebjer har hängt med i många år och blivit en publikfavorit.

  – Jag fick idén när jag såg tv-programmet Det okända. Där var det med en dansk man en gång som sa att han var synsk. Han var dyngrak och gick omkring och hickade och snubblade. "Du är inget medium, du är bara full", tänkte jag. Jag härmade honom på ett gig och folk tyckte att det var väldigt roligt. Sedan dess har han blivit ett stående inslag, säger Patrik Larsson.

  Varför har Karsten Torebjer blivit så populär?

  – Alla har en relation till döden, därför tycker man att det är roligt att skoja om den. Och att jag samtidigt petar håll på bubblan som de påstådda mediumen har. De som säger sig kunna prata med de döda och se in i framtiden, jag tror inte på sånt. Karsten Torebjer är en uppenbar bluffmakare, men han hävdar in absurdum att han känner vad han känner och det kan ingen säga emot.

  Som Barometern tidigare uppmärksammat duggar humorshowerna just nu tätt i Kalmar. Sju standup-akter gästar stadens olika scener mellan den 2 och 23 april.

  – Det är mycket komiker på vägarna nu. Men framför allt tror jag det beror på att många gillar Kalmar. Folk är trevliga där och staden ligger bra till ur turnésynpunkt. Jag ser fram emot "Kalma". Jag ska trolla tillbaka R:et i er dialekt, haha.

  Showen startar 19.30 på lördag och är slutsåld sedan lång tid tillbaka.

  Här kan du se klipp med Karsten Torebjer.

  FAKTA

  Vårens humorshower i Kalmar

  17/2: Robert Samuelsson: Grottmannen, Kalmar teater.

  18/2: Magnus Betnér: Work in progress, Kalmar teater.

  18/3: Mårten Andersson; Hybris, Kalmar teater.

  2/4: Özz Nujen & Måns Möller: Sveriges historia – den nakna sanningen, Kalmarsalen.

  5/4: Thomas Petersson och Lasse Gustavsson, Snacka om förändring, Kalmar teater.

  6/4: ”Kristoffer Appelquist är död”, Kalmar teater.

  6/4 Nour El-Refai och Moa Svan: En komisk depression, Byteatern, Kalmar.

  9/4: Patrik Larsson: Psychic medium Karsten Torebjer, Kalmar teater.

  22/4: Nisse Hallberg: Jag är sjuk, Kalmar teater.

  23/4: Partaj på turné, Kalmarsalen.

  Visa mer...