GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Annons
Innehåll från Kraftringen

Kraftringen framtidssäkrar elnätet i Torsås

Fram till 2030 kommer Kraftringen investera 3,5 miljarder kronor för att bygga ut och framtidssäkra elnätet. För Torsås del innebär det investeringar i elnätet på cirka 70 miljoner kronor.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Samhället förändras, fossila bränslen fasas ut och ersätts av ren el. Antalet elbilar kommer att mångdubblas inom ett antal år, vilket också innebär att fler kommer att ladda hemifrån. Det riktigt stora är dock elektrifieringen av industri och transporter där eldrift kommer att ersätta fossila bränslen.

– Med en fördubblad elanvändning till 2040 och en ökad elektrifiering av vårt samhälle så krävs det omfattande investeringar i Torsås elnät, säger Erik Häggsgård, chef för teknik och planering på Kraftringen.

Kraftringen satsar stort på att framtidssäkra elnätet runt om i södra Sverige. Det gör man genom att använda naturresurser så effektivt som möjligt, bland annat genom att fokusera på lokala energilösningar. Ett exempel är att produktionen av el och fjärrvärme blev helt fossilbränslefri redan under 2018.

Fram till 2030 kommer Kraftringen att investera cirka 70 miljoner kronor i elnätet i Torsås. Totalt investeras 3,5 miljarder kronor inom hela bolagets områden.

– I Torsås kommer vi bland annat byta ut kabelskåp, installera ljusbågsvakter, vädersäkra ytterligare delar av elnätet och förstärka nätet för solceller, säger Erik Häggsgård, chef för teknik och planering på Kraftringen.

– Nu fortsätter vi vårt arbete med att utveckla och framtidssäkra elnätet för alla Torsåsbor. Omställningen som vi står inför kräver rejäla investeringar och vår uppgift är att se till att fylla det behovet, säger Åsa Svensson som är affärsområdeschef för nät på Kraftringen.

Kraftringen prioriterar att använda naturresurser så effektivt som möjligt, bland annat genom att fokusera på lokala energilösningar.
Kraftringen prioriterar att använda naturresurser så effektivt som möjligt, bland annat genom att fokusera på lokala energilösningar.

Så arbetar Kraftringen

• Kraftringen gräver ner och vädersäkrar drygt 15 mil ledning varje år.

• Kraftringen inspekterar elnät med hjälp av helikopter för att hitta eventuella fel.

•  Röjer ledningsgator med hänsyn till djur- och växtliv.

• Totalt har Kraftringen cirka 9 100 km ledning, 2 500 stationer och 29 000 stolpar som ska underhållas.

• Vilka investeringar som behöver göras och i vilken ordning styrs via långtidsplaner framtagna genom bland annat risk- och sårbarhetsanalyser.

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se