Högsta betyg till James Blake

Vet du exakt när natten vänder och börjar sin resa mot en ny dag så här års?
Nyheter • Publicerad 15 juni 2012
Foto: David Bergström

Nu vet jag. Det var någon gång efter I never learnt to share när klockan närmade 02.00 som natten började ge vika för den annalkande morgonen. Hela tiden ackompanjerad av James Blakes smärtsamt vackra musik. Delvis smärtsamt för att kylan vid den här tiden på natten hotar att äta upp mig inifrån.

23-åringen från London säger att han aldrig har haft så kalla fingrar förut redan efter första låten, men när röken från scenen blandas med publikens ångande andetag samtidigt som James Blakes säregna röst och ömtåliga arrangemang passerar oss som lätta skyar av dimma blir kylan en del av upplevelsen. Den tvingar oss till närvaro.

Vuxna män grät till The Stone Roses tidigare på torsdagskvällen. Jag hade kunnat fälla en tår när James Blake avslutar natten och välkomnar morgonen med The Wilhelm scream.

Ordet vackert känns fattigt som beskrivning.

LOTTA NYBERG

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.