Annons

Kokoskakor med chokladsmörkrämsfyllning

Cirka 25 stycken. Måste provas! Dessa dubbla kokoskakor med krämig fyllning är beroendeframkallande. Tillagningstid: 45 minuter + ugnstid.
Publicerad 3 maj 2019
Dessa dubbla kokoskakor med krämig fyllning är beroendeframkallande, tycker Bonus Weekends matskribent Helena Elm.
Dessa dubbla kokoskakor med krämig fyllning är beroendeframkallande, tycker Bonus Weekends matskribent Helena Elm.Foto: Olof Elm

75 g smält smör

2 ägg

Annons

2 dl socker

2 msk kakao

1 påse kokos (200 g)

Chokladsmörkräm

100 g smör

2 msk kakao

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 ägg

Sätt ugnen på 175C.

Annons

Smält smöret till kokoskakorna, och ställ åt sidan att svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Vispa ner kakao, och rör sedan ner kokos.

Häll i det smälta smöret, och låt smeten stå och svälla i ca 10 min.

Klicka sedan ut teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda plåtarna i mitten av ugnen, ta ut dem när kokoskakorna flutit ut lite och fortfarande ser lite kladdiga ut, i cirka 12 minuter.

Till chokladkrämen vispas smöret med elvisp mjukt ihop med kakao, florsocker och vaniljsocker. Sist vispas ägget i.

Bred chokladsmörkräm på hälften av kakorna, och tryck på den andra hälften av kakorna mot smörkrämen så att du får dubbla kakor.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons