Kokoskakor med chokladsmörkrämsfyllning
75 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 msk kakao
1 påse kokos (200 g)
Chokladsmörkräm
100 g smör
2 msk kakao
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Sätt ugnen på 175C.
Smält smöret till kokoskakorna, och ställ åt sidan att svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vispa ner kakao, och rör sedan ner kokos.
Häll i det smälta smöret, och låt smeten stå och svälla i ca 10 min.
Klicka sedan ut teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda plåtarna i mitten av ugnen, ta ut dem när kokoskakorna flutit ut lite och fortfarande ser lite kladdiga ut, i cirka 12 minuter.
Till chokladkrämen vispas smöret med elvisp mjukt ihop med kakao, florsocker och vaniljsocker. Sist vispas ägget i.
Bred chokladsmörkräm på hälften av kakorna, och tryck på den andra hälften av kakorna mot smörkrämen så att du får dubbla kakor.