Drndo vill bli KFF:s nästa spjutspets

I Oskarshamns AIK blev det två inhopp förra säsongen.
I Kalmar FF är 17-årige forwarden Amar Drndo ett av de stora framtidshoppen.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2006
Foto: Mikael Johansson
Foto: Mikael JohanssonFoto: 

- Min styrka? Jag har förmågan att skapa mina ytor, läsa spelet och vara där bollen kommer i straffområdet, säger Amar Drndo, som har spelat fyra landskamper med P89-landslaget.

Född i Sarajevo Han är född i Sarajevo och kom till Sverige som flykting fem år gammal. Familjen hamnade först på en förläggning i Skåne och resan gick vidare till Blomstermåla, Bockara och Oskarshamn.

Nu har Amar Drndo själv flyttat till en lägenhet i Kalmar för att satsa allt på fotbollen.

- Mamma kommer ner från Oskarshamn en gång i veckan med mat. Jag studerar samhälle på Stagneliusskolan och så är det bara fotboll, säger 17-åringen.

Han säger att Oskarshamns AIK är ett avslutat kapitel.

Det är i Kalmar FF han ser möjligheten att utvecklas till den toppforward han vill bli.

- Här får jag mycket individuell träning av både Kjell Nyberg och Albert Bunjaki. Det är tufft men perfekt att få vara med och träna med a-truppen och spela med b-laget.

"Få ta sin tid" Steget upp till att konkurrera ut Cesar Santin och de övriga rutinerade anfallarna är stort. Men Amar ser inget hinder.

- Det kommer att få ta sin tid. Min chans kommer inom en snar framtid.

Han har viljan och faktiskt även fotbollen i blodet.

- Jag har ett par släktingar på mammas sida som var väldigt duktiga fotbollsspelare. En målvakt som spelat i högsta ligan i Turkiet och en som tyvärr blev ryggskadad när han var på gång till Röda Stjärnan.

Amar Drndo vill föra fotbollstraditionen i släkten vidare.

Hoppas få chansen - Jag hoppas att jag får chansen i P89-landslaget igen. Jag fick inte vara med i matcherna mot Tyskland senast, men det har gått riktigt bra den senaste tiden, säger den unge KFF-spelaren förväntansfullt.

Lasse Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.