Annons

Ytterligare 20 mil mitträcken på länets vägar

Nollvisionen, där ingen människa dödas eller skadas allvarligt i trafikolyckor, är vägledande för de insatser som finns med i Vägverkets planer för den kommande tioårsperioden.
Kalmar • Publicerad 17 januari 2003

Trafiksäkerheten betonas starkt i den nya nationella vägplanen som presenterades på torsdagen.

Totalt kommer cirka 4 100 kilometer, drygt 50 procent, av det högtrafikerade vägnätet att kunna vara mötesseparerat vid planeringsperiodens slut enligt Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö.

Annons

Ulf Modigh, infomationschef på Vägverkets sydöstra region dit Kalmar län hör, uppger att mitträcken kommer att uppföras på de större vägarna i regionen på en sträcka av totalt cirka 20 mil.

Merparten av investeringarna sker i storstadsområdena. Två projekt är särskilt utpekade, E 18 i Värmland och Örebro, samt den så kallade Norra länken i Stockholms län. Den totala ramen för statliga vägsatsningar är något mindre än tidigare planering. 39 miljarder finns för investeringar men drygt 20 miljarder är redan intecknade efter regeringsbeslut. Det gäller bland annat Norra länken.

Gunnar Rockström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons