GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

X-team-målet kan flyttas

Det uppmärksammade X-team målet kan flyttas till Linköpings tingsrätt. På fredagen lämnade åklagaren in en begäran om att ärendet ska handläggas där.
Kalmar • Publicerad 19 januari 2018

På torsdagen och fredagen hölls häktningsförhandlingar på polishuset i Kalmar gällande de sju personer är misstänkta för den brutala misshandeln i Linköping på söndagsmorgonen. Samtliga sitter nu häktade i Kalmar.

Men nu kan hela ärendet flyttas till Linköpings tingsrätt. På fredagseftermiddagen lämnade nämligen åklagaren i Kalmar in en begäran om att målet ska lämnas över till Linköping och handläggas där.

– Vi räknar med att vi fattar ett beslut på måndagen, säger Henrik Elfving, chefsrådman på Kalmar tingsrätt.

Enligt Elfving är det inte helt ovanligt att den här typen av ärende flyttas eftersom det misstänkta brottet begicks i Linköping.

– Egentligen hade det mest naturliga varit att ha häktningsförhandling där också, men i uppstarten kan det vara enklast att ärendet startar där personerna greps.

Kommer de häktade att flyttas till Linköping?

– Det brukar handla om var det finns plats. Då polisutredningen i så fall flyttas till Linköping brukar det vanligaste varit att överföra de häktade också, men i det här fallet vet jag faktiskt inte, säger Henrik Elfving.

Finns det någon säkerhetsaspekt inblandad?

– Nej.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.