Wiestål fick stroke och hjärtstillestånd

Två hjärtstillestånd och en stroke. I tio dagar har Kay Wiestål legat på sjukhus. På måndagen fick han komma hem igen.
Kalmar • Publicerad 16 mars 2010
Kay Wiestål.
Kay Wiestål.Foto: Helen Edvall

Det var för drygt en vecka sedan som Kalmar- och Ölandsprofilen Kay Wiestål, 70, först drabbades av en hjärtinfarkt och två dagar senare av en stroke.

– Det har varit tufft. Jag hade två hjärtstillestånd och sen fick jag en hjärtinfarkt och en stroke. Jag har varit där i tio dagar och nu har jag tagit mig hem, säger Kay Wiestål.

Kay Wiestål har länge varit en profil i Kalmar och på Öland. Inte minst har hans initiativ och ögonsten Victoriadagen gjort honom känd. Till det kan läggas styrelseuppdrag, företag och engagemang i föreningar. Saker som han nu ska ta det lugnare med.

– Det blir mycket skillnad i livet nu. Jag är ju inblandad i en massa styrelser och bolag. Jag får strukturera bort allt nu och lyda vad läkare och sjuksköterskor har sagt till mig.

Planeringen inför årets Victoriadag har hunnit långt och någon fara för festen tror Kay Wiestål inte att det är.

– Vi har redan gjort mycket och jag har folk runt omkring mig som kommer att ta över det, säger han.

Pelle Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.