GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vi möter väljare i länet – här är deras viktigaste frågor inför valet

För sex månader sedan besökte Barometern-OT:s politikreportrar fem kommuner i länet för att ta reda på vad väljare tyckte var de viktigaste frågorna inför valet. Nu, med ett halvår kvar till valdagen, har vi besökt övriga kommuner i tidningens bevakningsområde med samma fråga.
KALMAR LÄN • Publicerad 11 mars 2022

Svaren spänner från drivmedelspriser till vinster i välfärden, lokal turism och trygghet. Här hittar du alla kommunbesök och övriga publiceringar i vårt artikelpaket – Ett halvår före valet. Vi är också nyfikna på att höra vad du tänker.

I Borgholm drömmer man om fler turister och billigare elpriser:

Även i Högsby engagerar bränslepriset men även frågor om vad ungdomarna ska göra på fritiden:

I ”tråkiga” Emmaboda är skolan och integrationen viktig:

Äldrevård, bränslepriser och skolfrågor högt på agendan i Torsås:

Väljare i Virserum inför valet: ”Vi är bortglömda”

Läs också Barometern-OT:s politikreporter Karin Lagerström krönika om de små kommunernas bekymmer:

Barometern-OT:s politikreporter Mats Andersson om de kommande sex månaderna – valfläskets tid:

Magnus Hagevi, professor i statsvetenskap om valets viktigaste frågor: "Partierna kommer tävla om vilka som vill ha flest poliser”

Läs också vår guide som sammanfattar åtta viktiga steg fram till valet:

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.