Varmvatten tillbaka vid lunchtid i Oxhagen

Samtliga fjärrvärmekunder beräknas ha varmvattnet tillbaka kring lunchtid i dag.
Kalmar • Publicerad 7 juni 2012

Ledningen lagas nu på morgonen och systemet börjar därefter fyllas med vatten, vilket tar tre-fyra timmar.

Under några timmar på torsdagen var Kalmar energis kunder utan varmvatten. Anledningen var en läcka på fjärrvärmehuvudledningen som orsakade stopp i pumpstationen på värmecentralen Draken i Kalmar. Enligt Kalmar energi hade i stort sett samtliga fjärrvärmekunder fått tillbaka sitt varmvatten klockan 20.15. Undantaget var Oxhagen som beräknas få vatten till lunchtid på fredagen.

Källaren på Draken blev vattenfylld efter en läcka på huvudkulverten på Lorensbergsleden. Därför stod pumpstationen stilla. Först rök det från fjärrvärmeverkets källare och många trodde att det brann.

- Det blir som en ångbastu trots att vattnet inte är varmare än 45 grader, säger Anna Karlsson.

Arreniusgatan, Gustav Adolfs väg, Drottning Kristinas väg, Oxhagsvägen, Perstorpsvägen, Daléngatan norr om Arreniusgatan, samt stadsträdgården vid Kungsgårdsvägen berördes främst av driftstörningen.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.