De kritiserade ungdomsdiskona på Palace kan försvinna. Nu utreds frågan om vad nattklubben ska satsa på i framtiden.
Kalmar • Publicerad 2 december 2005

– Det var en riktig storm i september, men den tiden när vi hade sex stora ungdomsfester på ett verksamhetsår kommer inte tillbaka. Den är definitivt förbi.

Så säger Magnus Ohlson, vd för Palace i Kalmar, när Barometern-OT frågar honom om nattklubbens diskon för 16- till 18-åringar kommer att fortsätta eller inte.

Grannarna klagade

Boende i området runt Palace har klagat en massa sedan flera ungdomar valt att hänga på gatorna utanför nattklubben i stället för att gå in där. Kiss, spyor, skränande och allmän oreda har blivit en vanlig syn både under och efter ungdomsdanserna, något som Magnus Ohlson tycker är väldigt synd.

– Vi har fått väldigt mycket beröm för hur vi sköter ordningen inne, att det är trevligt för ungdomarna. Men får man inte in dem så blir det stökigt utanför.

En vecka innan den årliga rugby­festen i Kalmar gick av stapeln fick ordningsvakterna på Palace

utökade befogenheter, vilket inne­bär att de även fick hålla ordning på vad som händer på gatorna utanför nattklubben. Själv är Magnus Ohlson nöjd med ordningen under rugbyfesten, bland annat för att det kom mycket föräldrar som var intresserade av att stifta bekantskap med klubben.

–?Det var lugnt. Självklart finns det alltid några detaljer som inte är bra, men man får tänka på att det var 1 300 personer där. Så många personer märks, det är ju inte så att de går runt i filttofflor. Men en granne kom och sa att det var mycket bättre den här gången och det känns bra.

Ska träffa hyresvärden

I veckan ska Magnus Ohlson träffa hyresvärden Kalmarhem för att tala om vilken väg Palace ska gå i framtiden. Klart är att nattklubben inte ska anordna lika många ungdomsdanser som förut.

– Marknaden styr, men jag tror att man kan arbeta på flera sätt med Palace. Nu har vi ju till exempel använts som både mässlokal och lokal för banketter.

Pernilla Söderkvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.