GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Upplagan sjunker – men fler läser

Återigen är Barometern-OT den mest lästa tidningen i sydöstra Sverige. Men upplagan fortsätter att minska.
Kalmar • Publicerad 21 februari 2014

– Det är aldrig roligt att tappa upplaga, men Barometern-OT klarar sig bra i förhållande till snittet i riket. Sett över en tioårsperiod är vi den landsortstidning i Sverige, av de 25 största, som hållit sin upplaga bäst, säger Anders Enström chefredaktör på Barometern-OT.

På torsdagen presenterade Tidningsstatistik AB, TS, upplagestatistiken för landets tidningar och dagspressen fortsätter att tappa. Totalt minskade upplagan för landets dagspress med 3,9 procent mellan 2012 och 2013. Barometern-OT klarar sig återigen bättre än rikssnittet och minskar med 1,7 procent, från 41 000 till 40 300.

Siffrorna varierar i länet. Värst drabbad är Östran/Nyheterna som tappar 4,8 procent och landar på 10 000 i upplaga, vilket ändå är klart bättre än förra årets minskning på 9,5 procent, medan Kalmar Läns Tidning är den tidning i närområdet som klarar sig bäst och gör ett plus på 4,8 procent.

Samtidigt som pappersupplagan minskar något så ökar läsningen på nätet, enligt Anders Enström.

– Antalet besökare på Barometern.se har ökat med över 10 procent per år de senast sju åren, vilket gör att vi totalt sett har fler läsare än någonsin. Den lokala journalistiken står sig stark.

Jessica Eriksson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.