Ung man rånad med skjutvapen - tvingades följa med rånarna

Det var i fredags kväll som en ung man rånades på en adress i Kalmar. Av hänsyn till den drabbade och hans anhöriga vill polisen inte gå ut med den exakta platsen. Rånet skedde nämligen vid offrets hem.
Kalmar • Publicerad 11 mars 2019

Det var vid 19.30-tiden som mannen stoppades av två eller tre maskerade män i anslutning till sin bostad. Han ska ha blivit hotad med ett skjutvapen och männen ska ha tvingat honom att följa med dem en bit från platsen. Polisen vill inte säga var de tog vägen.

– Vi har kunskap om det, men vill inte utveckla det offentligt, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Mannen blev av med en halskedja, en del kläder och cigaretter. Polisen har hört målsäganden, men ingen annan ännu.

Det har varit ett antal rån i Kalmartrakten på sistone. Så sent som i fredags efterlyste polisen vittnen till ett rån i Bergavik som inträffade den 28 februari.

– Självklart skulle vi vilja ha uppgifter om den här händelsen också, men eftersom vi inte går ut med adressen kan vi inte räkna med det. Vi vill inte gå ut med adressen av hänsyn till den drabbade och hans anhöriga, säger Robert Loeffel.

Polisen tittar nu på den senaste tidens personrån och jämför dem med varandra för att se om de går att koppla ihop. Vid flera tillfällen har det rört sig om flera misstänkta gärningsmän. Även i Bergavik ska skjutvapen ha förekommit, men vid ett rån i Berga centrum ska det ha rört sig om verbala hot.

– Att det inte är samma tillhyggen betyder ju inte att de inte hänger ihop, men det är sådant vi tittar på nu, säger Robert Loeffel.

Det senaste rånet rubricerar polisen som människorov, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak förutom själva rånet.

– Människorov är för att de tvingade med honom och de andra brotten beror på saker de har sagt till honom, säger Robert Loeffel.

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.