Ulf Wickbom till Persson och Petersson: "Ta time out"

Malin Petersson (M) och Johan Persson (S) borde ta "time out". Det säger Barometerns ledarskribent Ulf Wickbom.
Kalmar • Publicerad 28 juni 2012

— Under mandatperioden borde de hålla sig borta från politiken i Kalmar, säger Wickbom.

På torsdagen gick kommunstyrelsens ordförande Johan Persson och oppositionsrådet Malin Petersson ut med att de är ett par. Något som kommer att få stora konsekvenser för politiken i Kalmar, anser Ulf Wickbom.

— De borde ta en time out från politiken i Kalmar. De skulle kunna fortsätta på riksplanet, men att fortsätta sitt samarbete skulle bara bli konstigt.

Vilken är din spontana reaktion på beskedet?

— Att de borde ha gått ut med det här tidigare då många anade vad som var på gång. Då hade vi sluppit fullmäktiges konstiga budgetmötet där alla redan visste men inte kunde säga något. Bara på två punkter avvek Alliansen från Socialdemokraterna i budgeten. Johan Persson gick då upp och lovade att genomföra punkterna. Det bara bekräftade att det påverkat politiken i Kalmar under våren. Det personliga samförståndet har varit uppenbart det senaste halvåret.

Du anser att de ska sluta. Vad tror du kommer att hända?

— Båda kan inte fortsätta. När Ylva Johansson och Erik Åsbrink satt i samma regering och blev ett par slutade Ylva Johansson. Men jag tror faktiskt att det blir så att båda tar time out.

— Partierna säger att de har fortsatt förtroende men jag tror att det är lite "chicken race". De hoppas att den andre kastar in handduken först. Slutar Johan Persson kan Malin Petersson fortsätta om än lite tilltufsad. Det samma om Malin slutar.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.