Två körfält stängs av på Ölandsbron – men snart är arbetena klara

Kalmar/Öland Artikeln publicerades
Ölandsbron i rusningstid.
Ölandsbron i rusningstid.

Trafikverkets underhållsplan av Ölandsbron har gjort sig påmind för trafikanterna under några års tid. Från och med måndag väntar tre till fyra veckors begränsad framkomlighet när arbetet är inne på upploppet.

Fokus nu ligger på att de rörliga delarna i högbrodelen och att ge lådbotten i bron en förstärkning i form av ny betonggjutning. För att vibrationerna och belastningen från trafiken på bron stängs körfält av.

Ett körfält i varje riktning kommer att hållas öppet.

Detta arbete pågår under februari och mars och därefter väntar de sista delarna av underhållsprojektet i april, när mätningar ska göras för att dokumentera inför framtidens underhåll av bron. Då handlar det endast om begränsningar av trafiken under enstaka kvällar och nätter.

”Vi förstår såklart om många bropendlare är trötta på oss.”
Johan Wesley, projektledare på Trafikverket.
Johan Wesley, Trafikverkets projektledare vid arbete på Ölandsbron.
Foto: Emma Skogberg
Johan Wesley, Trafikverkets projektledare vid arbete på Ölandsbron.

– Precis som flera gånger tidigare under det här stora underhållsarbetet behöver vi stänga körfält för att göra de åtgärder som krävs. Vi förstår såklart om många bropendlare är trötta på oss efter att vi stört trafiken på bron de senaste åren, men nu kan vi verkligen se mållinjen framför i det här arbetet. Och de senaste årens underhållsarbeten har utan tvekan gett oss en ännu tryggare och starkare Ölandsbro, säger Johan Wesley, projektledare på Trafikverket.

Den senaste fasen av underhållsarbeten på Ölandsbron, som invigdes 1972, har pågått sedan 2017.

TV: Följ med in i Ölandsbrons ihåliga jätterum:

LÄS MER: Fler reportage om Ölandsbron:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.