Två gripna efter vapendrama

Under flera timmar pågick natten till fredagen ett vapendrama på Riddaregatan i Kalmar.
Kalmar • Publicerad 27 mars 2010

Omkring midnatt fick polisen in en anmälan från två män som uppgav att de blivit misshandlade i en lägenhet i bostadsområdet Funkabo.

På plats kunde konstateras att båda fått vissa skador. De pekade också ut lägenheten där misshandeln ägt rum och några poliser gick in för att få tag på gärningsmännen.

Inifrån bostaden hördes röster, men trots flera påringningar var det ingen som öppnade. I?stället upptäcktes plötsligt en gevärspipa i dörrens brev-inkast. Snabbt retirerade polisen och beslutade att kalla på förstärkning.

Situationen bedömdes så allvarlig att kontakt togs med rikspolisens särskilda insatsstyrka i Malmö som genast skickade en piketbuss.

I väntan på den ringde någon inifrån lägenheten till SOS Alarm och uttalade allvarliga hotelser om vad som kunde hända. Vid något tillfälle sågs också en av männen på lägenhetens balkong med ett vapen- liknande föremål i händerna.

Efter cirka fem timmar lyckades poliser på plats förmå de påtagligt påverkade männen, 60 och 39 år gamla, att ge upp och självmant överlämna sig. De greps odramatiskt och är nu misstänkta för misshandel och hot mot tjänsteman.

Båda två är sedan tidigare väl kända av polisen. Den äldre mannen försattes under fredagen på fri fot.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.