GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kaggs kaptener inför torsdagens match: ”Det är en stor dag”

Träning i mängder, biljettsläpp och bus är avklarade.
Nu är det matchen i fullt fokus.
På Lars Kagg är laddningen total inför torsdagens stora prestigemöte med Stagneliusskolan.
– Det är blandade känslor. Det är en stor dag, säger lagkaptenen Ingrid Schincaglia.
Kalmar • Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Lars Kaggs lagkaptener Kalle Engström och Ingrid Schincaglia träffade Barometerns tv-reporter Jonatan Bergöö vid tidningens tv-buss för ett uppsnack på tisdagen.
Lars Kaggs lagkaptener Kalle Engström och Ingrid Schincaglia träffade Barometerns tv-reporter Jonatan Bergöö vid tidningens tv-buss för ett uppsnack på tisdagen.

Barometern parkerade tidningens tv-buss utanför Lars Kagg på tisdagen, riktade mickar och kameror mot spelare och ledare och fick en tydlig bild av hur viktig torsdagens match är för skolan.

TV: Här ser du sändningen från Kagg:

När pandemin slog till var det mycket som fick ställas in. Så även skolrugbyn 2020. Det slutgiltiga beskedet kom sent och blev ett historiskt avbrott i en lång tradition.

– Förra året tränade vi lika mycket och lika hårt. Men vi gick miste om matchdagen, som är något unikt. Det är inte som en liten fotbolls- eller innebandymatch. Det är en stor och känslosam dag som tar enormt mycket energi, säger Ingrid Schincaglia.

Nu har hon och Kalle Engström, som är kapten för herrlaget, gjort en ny resa. Med ett nytt lag. Mot en ny match. Nu som treor och rutinerade ankare i sina lag.

– Så fort domaren blåser försvinner tankarna på publiken och det enda man tänker på är domarna och motståndarlaget, säger Kalle Engström.

Men då som nu finns känslorna där inför matchen. Energin byggs upp, nervositeten kommer krypande. Men så även taggningen.

Anna Martinsson är rugbyansvarig för andra året i rad och får ta planerna i mål i år till skillnad från förra året då matchen ställdes in.
Anna Martinsson är rugbyansvarig för andra året i rad och får ta planerna i mål i år till skillnad från förra året då matchen ställdes in.

Resan mot en ny match gör även Anna Martinsson, skolans rugbyansvarige. Hon och de övriga i studentkåren slipar på de sista detaljerna kring arrangemanget. För någon vecka sedan förvandlade de motståndarlagets skola till ett lekland i ett klassiskt bus, också det en tradition i rugbyuppladdningen. Då fick de slita hårt långt in på natten för att sätta detaljerna.

– Vi fick många bra reaktioner på det och fick höra från utomstående, skola och ledning att det var hög klass på buset. Det var kul att höra, säger hon.

”Det är årets största händelse och viktigt för hela skolans identitet.”
Kaggläraren Hans Engström.
Läraren Hans Engström ser hur viktig rugbytraditionen är för skolans identitet och har själv erfarenheter som både ledare och domare.
Läraren Hans Engström ser hur viktig rugbytraditionen är för skolans identitet och har själv erfarenheter som både ledare och domare.

Just busen är viktiga. Men de har nått både höjder och lågvattenmärken genom åren. Det kan Hans Engström, lärare och tidigare tränare och domare för skolrugbyn, intyga. Han ser också hur viktig uppladdning och match är för skolan.

– Det är årets största händelse och viktigt för hela skolans identitet.

På onsdagen ser du livesända intervjuer från Stagg klockan 14.30. Där gästar Smilla Holmgren, rugbyansvarig, och de båda kaptenerna Hannah Sunnerhage och Wissam Abousamra vår studio.

BILDSPEL: Så såg det ut vid skolrugbyn 2019:

Per JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.