Annons

TV: Kalmarbygdens lucia sjöng ny sång om Kalmar

Ett av många stopp för Kalmarbygdens lucia och hennes tärnor var på Träffpunkt Stensberg. En ny luciasång om Kalmar fick uppmärksamhet.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 13 december 2022

Det är bråda tider för Kalmarbygdens lucia i december. Lucia Matilda Marsén och hennes tärnor har ett gediget lussande hos företag, verksamheter, föreningar och organisationer. På luciadagen hade följet ett 15-tal framträdanden. Ett av dessa var på Träffpunkt Stensberg.

– Det har gått bra hittills, vi har varit på sjukhuset nu på morgonen. Det var lite sorgligt och känslosamt, men väldigt fint, säger tärnan Alice Moessner.

Annons

Matilda Marsén passade på att vila huvudet från luciakronan.

– Ibland när man har den under längre tid är den tung och gör ont, man kan få huvudvärk. Men under korta stunder är det helt okej. Hittills har det inte varit så hektiskt, säger hon.

Själva framträdandet består av klassiker som ”Sankta Lucia”, men även den nyskrivna luciasången ”Vi vill sjunga om dig”, som handlar om Kalmar. Låten är skriven av Emma Ludvigsson på Kulturskolan i Kalmar.

Ros-Marie Persson var nöjd med uppträdandet på Stensberg. Hon var en många som uppskattade den nya Kalmarsången.

– Det var kanon, vad bra de sjöng. Det är roligt när det kommer något nytt, säger hon.

Kalmarbygdens lucia 2022. Felicia Ekedahl, Lisa Eskilsson Åsund, Ebba Adolfson, Matilda Marsén, Alice Moessner, Elsa Adolfsson och Edith Hellström.
Kalmarbygdens lucia 2022. Felicia Ekedahl, Lisa Eskilsson Åsund, Ebba Adolfson, Matilda Marsén, Alice Moessner, Elsa Adolfsson och Edith Hellström.Foto: Jonatan Bergöö
Jonatan BergööSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons