Tre beväpnade män bröt sig in hos familj

En familj på Furuvägen i Kalmar blev natten mot måndag utsatt för ett rånförsök inne i sin egen villa. Tre maskerade män trängde sig in via altandörren och krävde pengar under vapenhot.
Kalmar • Publicerad 5 juli 2005

Det var strax efter midnatt, natten mot måndag, som familjen, två vuxna och två tonårsbarn, boende i Norrliden, fick ett ovälkommet besök. Plötsligt stod tre beväpnade och maskerade män inne i vardagsrummet och krävde pengar. Ett av barnen lyckades komma ifrån och larma polisen, vilket ledde till att rånarna tog till flykten utan att ha fått några pengar.

Enligt Lars Bohman vid Kalmarpolisen har polisen endast vaga uppgifter om de tre gärningsmännen.

Målsägaren har i förhör uppgivit att samtliga är kortväxta och att de har kort , mörkt hår, men det är också det enda. I övrigt har polisen inga spår.

Lars Bohman vill av utredningstekniska skäl inte lämna ut några detaljer om männens maskering eller vad för slags vapen det handlar om.

Det är andra gången på kort tid som boende i norra Kalmar utsätts för rånförsök i sin bostad.

Barometern-OT berättade i mitten av juni om en 65-årig man som vaknade vid midnatt av oljud från balkongen. När han tittade upp såg han en man passera förbi sängen på väg in mot vardagsrummet.

Ett visst tumult uppstod, men 65-åringen lyckades skrämma besökaren som flydde via den vanliga entrén och via trapphuset.

Mannen sprang då ut på balkongen för att se om han lämnade huset. Det visade sig då att två personer kom ut från husets entré och flydde fältet på var sin cykel.

Eftersom det var relativt mörkt i bostaden har 65-åringen lämnat ett vagt signalement på gärningsmännen.

Polisen i Kalmar kan inte klart uttala sig om det finns något samband mellan de båda rånförsöken, men enligt Lars Bohman går det inte att utesluta.

Lennart Svensson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.