Annons

Torsten Strömberg: ”En försämring för alla”

”En försämring för alla i samhället.” Det säger Torsten Strömberg, tidigare medarbetare på Östra Småland och Nyheterna.
Kalmar län • Publicerad 25 november 2019

Torsten Strömberg är inte så förvånad över beskedet om nedläggning.

Torsten Strömberg.Foto: Roger Carlsson

– Jag vet hur utvecklingen har varit de sista åren, så det är inte så förvånande, men det är mycket tråkigt, en försämring för alla i samhället. Det är alltid viktigt att flera röster hörs. Mångfald går före enfald, säger Torsten Strömberg.

Annons

Torsten Strömberg var chef på Nyheterna i 20 år, därefter var han chef och reporter på Östra Småland i fem år innan han gick över till att bli reporter på Oskarshamns-Tidningen för tio år sedan. I dag är Torsten Strömberg pensionär.

– Jag har varit med under Östran och Nyheternas storhetstid med många anställda och en stor organisation. Det var en plantskola, säger Torsten Strömberg.

Han minns tiden på tidningen med glädje.

– Det var en jättetrevlig period i mitt liv men det var också kämpigt med oro och krympande resurser, säger Torsten Strömberg.

Karin LagerströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons