Tjuvar knuffade sig ut ur lägenhet

När hemtjänsten ertappade tjuvarna på bar gärning knuffade de sig ut ur en äldre kvinnas lägenhet och sprang från platsen.
Kalmar • Publicerad 30 juni 2010

Händelsen inträffade nyligen hos en 88-årig kvinna på Stagneliusgatan i Kalmar. Polisen tog emot anmälan på onsdagen. Enligt denna fanns det två främmande kvinnor i 88-åringens lägenhet när hemtjänstpersonalen kom på besök.

Hemtjänsten fattade misstanke mot kvinnorna och bad om en förklaring. De sade då något i stil med att de kom från "föreningen" och när de sedan blev avkrävda legitimation knuffade de sig ut ur lägenheten och sprang från platsen.

De fick bland annat med sig en halsband och ett armband, som den äldre kvinnan tagit av sig och lagt på ett bord.

– Vi gick senast ut och varnade för sånt här för en vecka sedan och gör det igen. Såna här brott utförs ofta av två personer. En står och pratar, den andre söker igenom lägenheten, säger polisens informationschef Ulf Karlsson.

Per Jakobsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.