Annons

Tieto köper Kalmarföretaget Meridium

Tieto köper Kalmarföretaget Meridium.
”På Meridium är vi väldigt stolta, skriver Meridiums vd Mats Lindblom.
Kalmar • Publicerad 5 november 2018
”När Tieto kom in i bilden såg vi många synergier”, skriver Meridiums vd Mats Lindblom.
”När Tieto kom in i bilden såg vi många synergier”, skriver Meridiums vd Mats Lindblom.Foto: Mats Holmertz

IT-företaget Meridium från Kalmar växer och bygger nytt hus i Svensknabben. Nu står det också klart företaget köps upp av finsk-svenska IT-företaget Tieto, som redan finns i Kalmar.

Köpet är enligt Tieto ett sätt att stärka sin position inom digitala kundupplevelser i Norden och särskilt i Sverige.

Annons

– Vi är väldigt glada över att nu gå samman med Meridium. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder att ha en partner med ytterligare stärkt kapacitet, expertis och lokal närvaro inom digitala kundupplevelser. Vi önskar alla medarbetare på Meridium varmt välkomna till vårt Tieto-team, säger Håkan Dahlström, Sverigechef hos Tieto i ett pressmeddelande.

Meridiums vd Mats Lindblom skriver: ”I vår strävan att skapa en digital fullservicebyrå har vi under en längre tid letat efter tänkbara samarbeten. När Tieto kom in i bilden såg vi många synergier”.

– Vi delar samma kultur och värderingar, och är övertygade om att dessa skapar förtroende och utger en bra grund för ett smidigt sätt att jobba på. Vi ser att det är en fantastisk möjlighet, skriver Mats Lindblom i ett pressmeddelande.

Meridium har ett 60-tal anställda i Kalmar och Stockholm.

Jonatan BergööSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons