Vita kläder, rinnande tårar, sprudlande glädje - och hällande regn. Men vad gör det när man tar studenten.
Kalmar • Publicerad 24 maj 2003
Lite regn biter inte på 37 nybakade studenter. Några av dem har en hemfärd i öppen bil att se fram emot.Foto:Mats Holmertz
Lite regn biter inte på 37 nybakade studenter. Några av dem har en hemfärd i öppen bil att se fram emot.Foto:Mats HolmertzFoto: 

I klassrummet hos klass 3H på Ingelstorpskolan är stämningen uppsluppen. Det är de sista minuterna innan klassen ska gå ut. Flera av flickorna spanar ut genom fönstret för att försöka

få syn på sina föräldrar under havet av paraplyer.

- Jag önskar er lycka till i fortsättningen och att ni verkligen sprider glädje omkring er. Glöm inte varandra, säger klassföreståndare Lise-Lotte Lissinger, som snart får se sin sista klass lämna skolan.

Bara flickor

I klass 3H är det bara flickor. De har gått naturbruksprogrammet med hästinriktning och de flesta har jobb att se fram emot nu. När de säger hejdå till varandra efter de tre år de har tillbringat på skolan rinner tårarna.

- Oj, vad de gråter där inne. Det är mycket känslor nu, säger Johanna Rydstrand och tittar in genom dörren till klassrummet som hon just lämnat.

Blandade känslor

- Det känns både skönt och jobbigt på samma gång att sluta. Vi har fått en sådan gemenskap på skolan, säger Linn Glans.

I sommar ska hon arbeta som travtränare, men hon tänkte hinna med lite semester på Öland också.

- Det är tråkigt att det regnar, men man får göra det bästa av det, säger hon.

Jonas Olsson går naturbruksprogrammet med jordbruksinriktning. Han tycker att det är tråkigt att lämna gemenskapen på skolan.

- Men det är lite kul också, att få komma ut och jobba lite, säger han.

Vad som händer i dag är det ingen tvekan om.

- I dag ska jag åka hem och ha värsta brakkalaset. Jag har bjudit alla gamla kompisar, säger Johanna Rydstrand.

MARIA KYLEMARK

maria.kylemark@barometern.se

0480-59138

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.