Tågtrafik efter brand väntas i gång på onsdag

Kalmar Artikeln publicerades
De skadade kontaktledningarna och signalsystemkablarna demonteras och röjs på torsdagen undan strax norr om Hässleholm C efter en kraftig brand i en industribyggnad.
Foto: Johan Nilsson/TT
De skadade kontaktledningarna och signalsystemkablarna demonteras och röjs på torsdagen undan strax norr om Hässleholm C efter en kraftig brand i en industribyggnad.

Den kraftiga branden i Hässleholm förra veckan har påverkat tågförbindelserna till och från Kalmar. Men på onsdag väntas trafiken vara igång igen, rapporterar P4 Kristianstad.

Sedan den omfattande branden har det arbetats febrilt med att laga det som förstörts. Den kraftiga branden i en tom lagerlokal orsakade stora skador på kontaktledningar, signalsystem och spår på den intilliggande järnvägen, med förseningar och inställda tåg som följd.

Under helgen var Trafikverkets prognos att trafiken kunde komma i gång igen först på fredag. Men nu uppger myndigheten att trafiken på södra stambanan, det vill säga tågen mellan Malmö och Stockholm, ska öppnas under natten till onsdag.

För Kalmarresenärer är det turen mot Köpenhamn som påverkats av branden. Mellan Osby och Höör har bussar ersatt tågen.

– Osby är den stora proppen. Där kan det bli ett par timmars försening. Dels tar det längre tid att köra buss än tåg den sträckan och dels är det svårt att få tag i tillräckligt många busschaufförer så snabbt. Bussar finns det, men än så länge är det för få busschaufförer, sa Ivar Karlsson, delägare i Centralens resebutik till Barometern i torsdags.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.