Svineri sabbade trädgården

Bökigt värre för Alice Elmebrant. Hon har fått 200 kvadratmeter gräsmatta förstörd av hungriga vildsvin.
Kalmar • Publicerad 2 juni 2010
Alice Elmebrant i sin uppbökade gräsmatta.
Alice Elmebrant i sin uppbökade gräsmatta.Foto: Anders Johansson

Förra året rök potatisen i år en stor del av gräsmattan. Ja, Alice Elmebrant förstår inte riktigt varför vildsvinen föredrar hennes trädgård framför andra.

Under måndagskvällen så har det bökats rejält i hennes trädgård. På ett område på uppskattningsvis 200 kvadratmeter ser det ut som en kultivator har gått fram. Så nu går hon och försöker lappa ihop detta gigantiska gräspussel.

– Jag vet ärligt talat inte alls var jag ska börja. Det är oöverskådligt, säger hon.

Grisarna har antagligen även i år varit på väg mot potatisen. Men efter förra årets matfrossa från vildsvinen så satte inte Alice Elmebrant någon ny. Därför verkar de ha gått lösa på gräsmattan istället.

– Jag vet att golfklubben har satt upp elstängsel. Kanske är det därför de har kommit hit, säger hon.

En enda gång har hon sett vildsvin utanför hennes hus. De håller sig undan både ljus och ljud och är därför svåra att både se och jaga.

– Jag har en liten öppning i min stenmur, det är kanske där de kommer. Men jag är inte säker hur de tar sig in, säger hon.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.