Svedjenäs anser sig inte ha inflytande

Frågor och svar. B-G Svedjenäs, ägare av bloggen Godfather, publicerade röstsiffror från Miljö­partiet före partiets eget pressmeddelande.
Kalmar • Publicerad 26 juli 2012

Barometern har uppgifter om att du är nybliven miljöpartist - hur kommer det sig i så fall?

Jag har inte deltagit i Miljöpartiets medlemsomröstning. Jag är inte politiskt aktiv i något parti. Jag har ingen politisk hemvist någonstans.

Inte aktiv, säger du. Men dementerar du att du blivit medlem i M iljö partiet?

Jag dementerar ingenting alls. Jag är medlem i många föreningar men vilka har ingen annan någonting med att göra.

Jonas Löhnn talar om infiltration i partiet. Har miljöpartister som vill ha bort honom velat värva dig?

Ingen har försökt värva mig. Jag har ett allmänt intresse av alla partier och hur de sköter sig. Jag känner egentligen inga miljöpartister. Jag känner fler från S och M. Jag har träffat Jessica Rydell två gånger, varav en gång på Guldfågeln Arena. Jag har ställt ett antal frågor via mejl till Thomas Stjernqvist som jag visste blivit illa behandlad av Jonas Löhnn. Du kan läsa om det i min blogg.

Du har tidigare i din blogg krävt att Jonas Löhnn ska avgå från sina uppdrag, varför?

Jag tycker inte att han har uppträtt schysst mot folk i sin omgivning, framför allt inte mot kvinnor. På vilket sätt? Det kan du också läsa om på min blogg.

Kan du själv tänka dig att ta politiska uppdrag?

Nej, absolut inte. Då skulle jag behöva vara med i alla, för alla partier har bra och dåliga sidor.

Du skriver din blogg som privatperson. Hur lyckas du få tungviktare som Johan Persson (S) och Malin Petersson (M) att göra sina utspel hos dig?

Det vet jag inte riktigt. De kanske tycker att det är ett bra forum, när de inte lyckas få ut vad de vill i andra medier. Du får nästan fråga dem själva om det. Det är de som kommer till mig och tycker jag att det är intressant lägger jag ut det.

Känner du att du utövar inflytande via din blogg?

Nej, det kan jag inte säga. Jag har kört bloggen sedan 2007 och vissa tycker den är bra, andra inte.

” Jonas Löhnn ... verkar inte ha någon respekt för kvinnorna (Thore & Rydell) som sedan senaste valet styr partiet. ...Tjejerna borde ges en chans; uteslut Löhnn ur partiet! ”

Ur B-G Svedjenäs blogg den 2 april 2012.

Carina Blomcrantz
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.