Studenter avstängda efter fuskmisstankar

Tre studenter vid Högskolan i Kalmar har avstängts efter misstankar om fusk.
Kalmar • Publicerad 3 mars 2006

Det gäller två studerande vid Sjöfartshögskolan samt en vid institutionen för kemi och biomedicinsk vetenskap.

Det var prefekten vid Sjöfartshögskolan som anmälde de två sjöbefälsstudenterna efter misstankar om fusk. Studenterna hade lämnat in hemuppgifter som i stort sett var identiska.

De två studenterna har erkänt att de samarbetat men att de avslutat sina respektive uppsatser individuellt. De menar också att reglerna för samarbete är otydliga och att de inte haft något uppsåt att fuska.

Högskolans disciplinämnd anser emellertid att hemuppgifterna till övervägande del är identiska. Därmed är det också enligt nämnden utrett att de försökt vilseleda läraren och de avstängs därför i en månads tid från att delta i undervisningen.

Det tredje fallet rör en student som hade med sig en formelsamling med otillåtna anteckningar i till ett prov. Studenten har medgett att han/hon haft med sig formelsamlingen men att avsikten inte var att fuska.

Även i detta fall avstängs studenten i en månads tid.

Magnus Ericsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.