GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor risk för skogsbränder i länet

På tisdagskvällen utfärdade SMHI en risk för skogsbränder i länet.
Kalmar län • Publicerad 3 juli 2019 • Uppdaterad 3 juli 2019
Stor risk för skogsbränder i södra Sverige.
Stor risk för skogsbränder i södra Sverige.
Foto: SMHI

Enligt SMHI är risken för bränder i skog och mark just nu mycket eller extremt stor i länet – och i stort sett hela södra Sverige. Stor försiktighet bör därför iakttas vid eldning utomhus.

Sedan två veckor tillbaka råder också eldningsförbud i hela Kalmar län.

Förbudet gäller eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse och omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen, exempelvis ved, kol, briketter, gräs, ris och grenar.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer